Aanvraag fietsreguleringsgebied

Op de Handelskade zijn door de gemeente 200 fietsklemmen geplaatst voor bezoekers. Het is de bedoeling dat bewoners hun fietsen in de bergingen plaatsen. Omdat veel bewoners de bezoekersklemmen gebruiken ontstaat is er dagelijks een tekort aan fietsklemmen, met als gevolg veel wild geparkeerde fietsen. Soms doet dat alleen afbreuk aan de fraaie wijk, af en toe ontstaan er gevaarlijke situaties door.

Door de VVE besturen is nu een verzoek aan de gemeente gericht om de Handelskade in zijn geheel aan te wijzen als fietsreguleringsgebied. Dit houdt in dat er tegeltjes bij de fietsklemmen worden geplaatst met de tekst dat buiten de klemmen geparkeerde fietsen worden afgevoerd en tegen betaling kunnen worden opgehaald bij AFAC (algemene fiets afhandel centrale). Dezelfde status dus als in de binnenstad.

De besturen vragen u dringend om medewerking om dit probleem op te lossen: plaats uw fietsen alstublieft in uw berging.

Ter illustratie wat voorbeelden…

 

 

 

2 gedachten over “Aanvraag fietsreguleringsgebied

 • 27/08/2018 om 16:26
  Permalink

  Het getoonde straatbeeld is inderdaad niet fraai. Toch ben ik het oneens met bovenstaande maatregel. Hoewel het ‘de bedoeling’ kan zijn dat iedereen zijn of haar berging gebruikt voor het stallen van de fiets is het aan mij als bewoner om dit wel of niet te doen, ongeacht wat iemands ‘bedoeling’ is met mijn berging. Ik kan me goed voorstellen dat bij (meer dan) dagelijks gebruik van de fiets de route naar de berging frustrerend is vanwege een zware en onhandige deur en smalle routes. Deze bergingen lijken mij daarom niet ontworpen voor dit ‘bedoeld’ gebruik. De AFAC inschakelen om woongemak van een groot aantal bewoners te verminderen ten behoeve van een ervaren netter straatbeeld van een andere groep vind ik daarom geen constructieve oplossing. Het enorme aantal mensen dat op dit kleine stukje grond woont, met bovendien horecagelegenheden, levert nu eenmaal een groot aantal fietsen op, waarvoor slechts 200 klemmen niet genoeg zijn. Wat mij betreft is het daarom een betere oplossing om nog 200 klemmen bij te plaatsen, daarvoor is immers ruimte genoeg. (Voor de volledigheid: ik zet mijn fiets altijd in mijn berging, niet omdat dat iemands ‘bedoeling’ is, maar omdat ik dat een veilige plek vind.)

  Beantwoorden
 • 07/09/2018 om 10:45
  Permalink

  Ik ben het ook niet eens met deze maatregel. Ik woon de hezelpoorte en tussen de de buitendeur en mijn bergingswerk bevinden zich vier andere (zware) deuren. Daarnaast zijn de gangen smal en zitten er scherpe bochten in de route naar buiten. Ik zou het daarom ook een veel beter idee vinden om buiten meer fietshelmen te plaatsen. Op het moment dat er daarna alsnog overlast van zwerffietsen is kan er gehandhaaft worden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × four =