AED opgehangen in gebouw De Lunet

Onlangs is een AED opgehangen in de scootmobielruimte van gebouw De Lunet. Er hebben zich na een oproep enkele tientallen bewoners aangemeld voor een cursus. Zij krijgen binnenkort in groepen van maximaal 8 personen les in reanimatie en gebruik van de AED.

Het werkt overigens als volgt. Als iemand een 112 melding doet met een levensbedreigende situatie krijgen 30 mensen die zich via een app hebben aangemeld en zich in de onmiddellijke nabijheid  bevinden de oproep zich naar de plaats van het incident te begeven. Een tweede groep van 30 personen krijgt het verzoek de AED te gaan halen, onder vermelding van de exacte locatie van de AED en de code van de afsluitbare kast. Ter geruststelling: er komen er geen 60 personen uiteindelijk bij het slachtoffer aan. De praktijk heeft uitgewezen dat er op deze wijze zekerheid is dat er tenminste iemand met de AED binnen de kortst mogelijke tijd present is.

Bewoners van De Lunet die zich nog niet hebben opgegeven, maar bijvoorbeeld door hun werk al bekend zijn met reanimatie handelingen, worden verzocht zich ook te melden om opgenomen te worden in de AED app.  Dat kan bij batsinbox@gmail.com.

 

 

Eén gedachte over “AED opgehangen in gebouw De Lunet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × one =