Passage Kaapstander nog steeds opgebroken

Eind januari

In verband met een lekkage in de gang naar de bergingen onder De Lunet is de Kaapstander ter hoogte van De Gelderlander vanaf donderdag 25 januari deels opgebroken voor inspectie.

Twee weken later waren na een flinke zoektocht wel wat kleine lekken gevonden, maar geen oorzaak voor de omvang zoals die zich in de kelders toonde. Men koos ervoor om de gehele straat open te graven en het betondek onder water te zetten in de hoop meer te vinden.

Eind februari

De oorzaak is gevonden, het grit op de bitumenlaag is op veel plaatsen dwars door de de bitumen gedrukt. Blijkbaar is de gekozen samenstelling van lagen niet geschikt voor deze passage.  De oplossing bestaat uit de opstaande kanten langs de gevel met extra lagen bitumen beplakken en het betondek voorzien van een laag vloeibare bitumen. Daarna volgen extra lagen materiaal om de onderlaag te beschermen. Maar eerst blijft de straat nog even open liggen om er zeker van te zijn dat de lekkages verholpen zijn. Waarschijnlijk wordt ook het deel van de ingang van De Gelderlander tot de ingang van De Lunet op deze wijze aangepakt.

Medio april

Sinds eind februari zijn er geen werkzaamheden meer uitgevoerd. Maar weer eens met de uitvoerder gebeld. Het argument is nu dat men wacht op bestelde materialen, o.a rollen bitumen, schuim. Maar die liggen er inmiddels al weer een poosje, achteloos in de bouwput gekwakt…

We blijven hopen dat dit toch ooit weer het eindresultaat zal worden!